«حسن خریشه»، معاون دوم رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین در گفتوگو با خبرنگاران در غزه تاکید کرد: تشدید حملات اسرائیل علیه غیرنظامیان بیگناه هرگز آتش انتفاضه قدس را که از شش ماه پیش روشن شده است، خاموش نخواهد کرد.
وی افزود: تجاوز جنگندههای اسرائیل به نوار غزه هم برای منحرف کردن نگاهها از انتفاضه قدس است بخصوص که فلسطینیان اخیرا با عملیاتهای استشهادی در شهرهای یافا، قدس، بیتح تکفا و تل آویو بر شدت انتفاضه افزودهاند.
خریشه گفت: در انتفاضه قدس ابزارها و شیوههای جدید و ابداعی مانند نوجوانان و کودکان شرکت کننده در عملیاتها بیشتر شده است یا گاهی هم جوانان گروههای خانوادگی برای عملیاتهای جمعی تشکیل میدهند.
وی افزود: عملیات ماه اخیر سه جوان فلسطینی در شهرک قباطیا و دو برادری که چندی پیش با ادعای تیراندازی به سوی نظامیان صهیونیست بازداشت شدند از جمله عملیاتهای گروهی انتفاضه قدس است.
نائب دوم رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین درباره تصمیم اخیر رژیم صهیونیستی برای ارائه تسهیلات به ساکنان غزه گفت: این اقدامات در چارچوب سیاست نظاممندی صورت میگیرد که هدف از آن آواره ساختن فلسطینیان است.
وی افزود: این تسهیلات شامل اجازه دادن به اهالی غزه برای سفر به خارج با عبور از گذرگاه ایرز در شمال نوار غزه و سپس گذرگاه «کرامه» در مرز اردن با سرزمینهای اشغالی است، مشروط به اینکه حداقل تا یک سال دیگر از این گذرگاه قصد بازگشت به غزه را نداشته باشند.
خریشه گفت: ضمنا این سفر اهالی غزه باید مخصوص درمان پزشکی یا حضور در کنفرانسها و سمینارهایی خاص یا برای ادامه تحصیلات دانشجویان باشد و قبل از سفر، موافقت اردن را برای عبور از خاک این کشور کسب کرده باشند و به صوت گروهی با همراهی نظامیان اسرائیلی و نماینده تشکیلات خودگردان از غزه خارج شوند.
خریشه در پیامی برای هیاتی از جنبش حماس که به قاهره رفته است، اظهار داشت: هیات حماس باید با صدایی شفاف و بلند به مقامات مصری بگویند که نسبت دادن اتهامها درباره هر انفجار یا حادثهای به نیروهای مقاومت معقولانه نیست و مصریها هم باید تایید کنند که تنها دشمن ما رژیم اشغالگر اسرائیل است .
وی افزود: هیات حماس باید از قاهره بخواهد که روابط غزه با آنها نباید از طریق دستگاههای اطلاعاتی باشد بلکه باید از کانال غیرنظامی باشد چون ما در وضعیت امنیتی نیستیم.
نائب دوم رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین به شدت از کینهتوزی برخی مقامات مصری علیه حماس و جهاد اسلامی گفت: این دو جنبش، رویکرد مقاومت در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی را در پیش گرفتهاند.
هیاتی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در نوار غزه از طریق گذرگاه مرزی رفح وارد خاک مصر شدهاند تا با مسئولان سازمان اطلاعات این کشور دیدار و گفتوگو کنند.
این هیات متشکل از خلیل حیه، محمود زهار، عماد علمی و نزار عوض الله است و ریاست آنرا موسی ابو مرزوق از اعضای ارشد دفتر سیاسی حماس بر عهده دارد.
هدف از این سفر بسترسازی برای بهبود روابط حماس و قاهره به ویژه پس از اتهامات اخیر وزیر کشور مصر علیه این جنبش مبنی بر دست داشتن در ترور هشام برکات دادستان اسبق این کشور اعلام شده است.
خریشه همچنین انتصاب احمد ابوالغیط، وزیر خارجه رژیم مخلوع مبارک برای دبیر کلی اتحادیه عرب را انتخابی نامطلوب خواند و گفت: ابوالغیط از روابط خوبی با اسرائیلیها برخوردار است.
وی ادامه داد: همه ما از مواضع ابوالغیط در خصوص قضیه فلسطین و روابط او با اسرائیل و بخصوص «زیپی لیونی»، وزیر خارجه سابق این رژیم مطلعیم.
نائب دوم رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین همچنین تجدید نظر اتحادیه عرب در تصمیم خود علیه حزب الله را خواستار شد و گفت: این اقدام برای بد نام کردن مقاومت صورت گرفته در حالی که حزب الله با پیروزیهای خود در ماه مه 2000 و تابستان 2006 بر رژیم صهیونیستی بارقه امیدی به فلسطینیان داد که آنها هم میتوانند بر دشمن اشغالگر پیروز شده و سرزمین خود را آزاد کنند.